ArayınWhatsapp

Çerez Politikası

BEYDENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIK A.Ş. “AVRUPADİŞ” (“Şirket”) sahibi olduğu www.avrupadis.com  web sitesinin (“Web Sitesi”) ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerine daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezleri kullanmaktadır.

İşbu Çerez Politikası (“Politika”), tüm Web Sitesi ziyaretçi ve kullanıcılarına hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında site ziyaretçilerinin hangi tür kişisel verilerinin hangi amaçlarla ve hangi yöntemlerle işlendiğini açıklamaktadır.

İşbu Politika, Web Sitesi’ne hangi teknolojilerle, hangi yöntemlerle ve ne şekilde bağlandığınıza bağlı olmaksızın uygulanacaktır. Web Sitesi’ne erişmeniz, Web Sitesi’ni taramanız ve herhangi bir şekilde kullanmanız halinde, Politika’yı okumuş, onaylamış ve bu Politaka’da belirtilen sınırlı amaç çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesine rıza vermiş kabul edileceksiniz. Eğer hiçbir kişisel veya kişisel olmayan verinizin bu Politika kapsamında kullanılmasını istemiyorsanız bu Web Sitesi’ne erişmemeniz ve bu adımdan sonrasına geçmemeniz gerekmektedir.

Politika’yı kabul etmeniz ve Web Sitesi’ni ziyaret etmeniz halinde, üye olmasanız dahi aşağıda yer alan kişisel verilerinizi işleyebiliriz:
 

  • IP adresiniz; 
  • Konumunuz; 
  • Web Sitesi’ni kullanım şekliniz, süreniz ve gezinme tercihleriniz; 
  • Bağlantı sağladığınız cihaza ait özellikler 

Web Sitesi’ne yönlendirilmiş olduğunuz diğer web siteleri, link ve kanallar.

1. Reşit Olmayanlar

18 yaşın altındaysanız Web Sitesi’ni ebeveynlerinizin refakati altında ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ebeveynlerinizin refakati olmadan bu Web Sitesi’ni kullanmamanız ve hiçbir kişisel verinizi paylaşmamanız gerekmektedir.

2. Çerez Nedir ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Çerez, internet siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kurulan bir veri depolama dosyasıdır. Bu dosyada oturum bilgileriniz ve benzeri verileriniz saklanır. Böylelikle erişim sağladığınız cihazlarınız Web Sitesi’ni tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlayacaktır. Dolayısıyla çerezler, Web Sitesi’ni etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir.

Web Sitesi’nde ve üçüncü kişilerin web sitelerinde size daha uygun hizmet, ürün veya teklifler sunabilmemiz için Şirket tarafından yerleştirilen birinci taraf çerezleri ve aynı şekilde; işbirliği yaptığımız üçüncü kişi, kurum ve web sitelerinin sizlere daha uygun hizmet ürün veya teklifler sunabilmesi için üçüncü taraf çerezleri kullanılmaktadır.

Çerezlerin kullanılmasının temel amaçları; 

  • Web Sitesi’nin daha etkili kullanılabilmesi için bazı teknik verilere ihtiyaç duyulması, 
  • Şirket’in sizin Web Sitesi’ni tarama ve kullanma tercih ve alışkanlıklarınıza ilişkin bilgilerin toplanması. 
  • Şirket’in, 5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duyması.
     
  1. Çerezlerle Hangi Tür Verileriniz İşlenmektedir?Çerezler, türlerine bağlı olmak üzere, genel olarak, Web Sitesi’ne eriştiğiniz cihazda tarama ve kullanım tercihlerinize ilişkin verileri toplamaktadır. Bu veriler, eriştiğiniz sayfaları, incelediğiniz hizmet ve ürünlerimizi, Web Sitesi’nde yaptığınız gezintiye ilişkin tüm bilgileri kapsamaktadır.4. Hangi Tür Çerezleri Hangi Şekillerde Kullanıyoruz?Web Sitesi’nde farklı türlerde çerezler kullanmaktayız. Bunlar Web Sitesi’nin çalışmasını sağlamak için kullanılması zorunlu olan çerezler, işlev çerezleri, analiz/performans çerezleri ve hedefleme/reklam çerezleridir.

    Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu çerezler, Web Sitesi’nin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde Web Sitesi çalışamayacaktır.

    İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, Web Sitesi üzerinde video ve sosyal medya içeriklerine rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

    Analiz/Performans Çerezleri: Bu çerezler, Web Sitesi’nin işleyişinizi analiz edip anlamımızı sağlayan ve sizinle etkileşime geçerek Web Sitesi’ni geliştirebilmemizi sağlamaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

    Hedefleme/Reklam Çerezleri: Bu çerezler, size, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmamız için kullanılmaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz. Ancak bu çerezleri engellemeniz, reklam içeriklerini tamamen engellemeyecek sadece sizin ilginizi çekebilecek olan reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır.

    Web Sitesi, toplanan kişisel verilerinizi yurt içinde ve yurtdışında, yeterli korumanın bulunduğu veya bulunmadığı üçüncü taraflarla paylaşılabilir. Web Sitesi’nde kalmayı tercih ederek, Politika’yı onaylamış kişisel verilerinizin üçüncü kişilerle paylaşılmasına ve yurtdışına aktarılmasına açık rıza göstermiş olacaksınız.

     Web Sitesi’nde üçüncü kişilerin başta reklam hizmetleri olmak üzere hizmet sağlamasına yardımcı olmak ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için hedef ve izleme çerezleri kullanılır. Bu çerezler, ziyaret ettiğiniz web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir.

    Web Sitesi, bilgi toplamak, ilgi alanlarınızı ve demografik verileri hatırlamak ve size hedeflenmiş reklamları sunmak, reklamları iyileştirmek ziyaret edilme ve reklam gösterimleri sayısını, reklam hizmetlerinin diğer kullanımlarını ve bu reklam gösterimleri ve reklam hizmetleriyle ilgili etkileşimler arasındaki oranı belirlemek için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır.

    Web Sitesi; Facebook, Twittter ve Instagram gibi sosyal ağlara bağlantı sağlayan sosyal eklentilerden faydalanmaktadır. Web Sitesi’ni ziyaret ettiğinizde ve bu eklentileri kullandığınızda, doğrudan seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcınıza iletilir ve ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine eklenir. Böylelikle ilgili sosyal ağ size ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesabınıza ait verilerle birleştirebilir. Lütfen sosyal ağların eklentiler aracılığıyla işlediği verilerin kapsamı üzerinde herhangi bir etkimiz ve kontrolümüz olmadığını unutmayın. Sosyal ağların kişisel verilerinizi hangi amaçla, hangi yöntemlerle ve hangi süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla bilgi almak için lütfen ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel verilerin işlenmesi/gizlilik politikalarını dikkatlice inceleyin.

    5. Çerezlerin Kullanılmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?

    Çerezlerin kullanılması Web Sitesi’nin daha iyi hizmet vermekle birlikte eğer dilerseniz çerezlerin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Ancak bu takdirde sitenin tam olarak işlevini gösterememesi ve tüm özelliklerinden yararlanamayabileceğinizi unutmayınız. Çerezlerin kullanılmasını engellemek için kullandığınız internet tarayıcınızın ayarlarınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu değişiklikler kullandığınız cihaz ve internet tarayıcısına göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer almaktadır:
     

  • Internet Explorer
     
  1. Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın. 
  1. Araçlar düğmesine ve İnternet seçenekleri’ne dokunun veya tıklayın. 
  1. Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarlar’ın altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın. 
  • Google Chrome
     
  1. Chrome menüsü simgesini seçin. 
  1. Ayarlar’ı seçin. 
  1. Sayfanın alt kısmına yakın bir yerde bulunan Gelişmiş ayarları göster’i seçin. 
  1. “Gizlilik” bölümünde, İçerik ayarları’nı seçin. 
  1. Sitelerin veri ayarlamasını engelle’yi seçin. 
  1. Bitti’yi seçin.
     
  • Mozilla Firefox
     
  1. Firefox tarayıcınızda Web Sitesi’ni açın. 
  1. Adres çubuğunun yanında bulunan “i” butonuna basın. 
  1. Açılan kutucukta daha fazla bilgi butonuna tıklayın. 
  1. Açılan Sayfa Bilgisi ekranında İzinler’i tıklayın. 
  1. “Çerez bırakabilir” başlığı altında “Engelle” kutucuğunu işaretleyerek pencereyi kapatın.
     
  • Safari
     
  1. Ayarlar uygulamasını açın. 
  1. Açılan ekranda Safari ayarlarına girin. 
  1. “Çerezleri Engelle”yi seçin. 
  1. Açılan ekranda “Asla”, “Üçüncü Parti ve Reklamlar” seçeneklerinden birini kendi tercihinize göre belirleyin. 
  1. Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız
     
  1. Kullanıcının Hakları:Kullanıcı, aşağıdaki hususları “Bizimle İletişime Geçin” “Ailesine Katıl” “İş Başvuru Formu” “Görüş-Öneri” “Doktoruna Sor” “Online Randevu” “Anlaşmalı Kurum” “İletişim” bölümlerinde yer alan kanallar vasıtasıyla AvrupaDİŞ’den talep edebilir:
     
  • Kişisel Verilerinin işlenip işlenmediği hakkında bilgi, 
  • Kişisel Verilerin İşlenmesinin kapsam ve yöntemleri hakkında bilgi, 
  • İşlemenin amacı ve amaca uygun olup olmadığı hakkında bilgi, 
  • Kişisel Veri aktarımının yapıldığı ve Türkiye’de bulunan veya bulunmayan üçüncü kişilerin kimlik bilgileri,
     
  • Kişisel Verinin yanlış veya eksik bir şekilde işlendiği takdirde düzeltilmesi, 
  • İşlemenin amacı hükmünü yitirdiğinde Kişisel Verilerin silinip yok edilmesi, 
  • Kişisel Verileri aktarılmış olan üçüncü kişileri 1.5 ve 1.6 maddelerinde belirlenmiş taleplere ilişkin bilgilendirmek için AvrupaDİŞ’den talepte bulunulması, 
  • Otomatik sistemlerle Kişisel Veri analizi sonucunda kullanıcıya karşı oluşan herhangi bir sonuca itiraz edilmesi, 
  • Kişisel Verilerin yasadışı olarak İşlenmesi sonucunda oluşan zararlar için tazminat talep edilmesi. 

 

  1. Haklarınızın Sınırları
     
  • AvrupaDİŞ, makul olmayan nedenlerle tekrarlanan, yeni sistem ve/veya sistemler kurma veya mevcut sistem, usul ve uygulamaları temelden değiştirme gibi orantısız teknik girişimleri gerektiren, diğer kişilerin bilgilerinin gizliliğini riske atabilecek veya yedek sistemlerde yer alan ilgili bilgilere ilişkin veya AvrupaDİŞ açısından ciddi masraf gerektiren talepler gibi son derece elverişsiz talepleri reddedebilir. 
  • AvrupaDİŞ, Kullanıcıya Kişisel Verilerine erişimi ve Kişisel Verilerinin düzeltilmesini aşırı çaba ve masraf gerektirmediği takdirde sağlayabilir. AvrupaDİŞ’in amacı, Kişisel Verileri arızi veya kasti tahribattan koruyup hizmet ve servislerin sürdürülmesini sağlamaktır. Bundan dolayı, AvrupaDİŞ’den bilgilerin silinmesine ilişkin Kullanıcı talebi sonrasında AvrupaDİŞ, kayıtlı kopyaları etkin sunucudan derhal silmeyebilir ve yedek sistemdeki bilgileri kaldırmayabilir.
     
  1. Kullanıcının Yükümlülükleri
     
  • Kullanıcı, e-posta adresi, iletişim bilgileri, ödeme ve faturalandırma bilgileri de dâhil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın edindiği ve AvrupaDİŞ’e verilen her Kişisel Verinin tam, doğru ve güncel olduğunu, verilen bilgilerin eksik, hatalı ve güncel olmaması halinde tüm risk ve sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul ve garanti eder. 
  • Kullanıcı, aile fertleriyle ilgili veya onlara ait olan her türlü Kişisel Verinin ilgili veri sahibinin rızası uyarınca verilmiş olduğunu kabul ve garanti eder. 
  • Kullanıcı, Kişisel Verilerini AvrupaDİŞ tarafından talep edilmesi halinde doğrulayacağını kabul ve taahhüt eder. 
  • Kullanıcı, Kişisel Verilerinde değişik olduğunda derhal AvrupaDİŞ’i bilgilendirecektir. 
  • Kullanıcı, elektronik cihazlar vasıtasıyla Kişisel Verisini paylaştığında bütün gerekli güvenlik tedbirlerini almış olduğunu ve AvrupaDİŞ’in web sitesine erişimini sağlarken güvenli ve uygun yazılım ve bağlantılar kullandığını ve buna ilişkin tüm riskin kendisinde olduğunu kabul eder. 
  • Kullanıcı, üçüncü şahıslardan hileli ve dolandırıcılık amaçlı çağrılar alabileceğini, bu aramaların AvrupaDİŞ unvanı kullanılarak gerçekleştirilebileceğini, AvrupaDİŞ’in bu aramalar sırasındaki Kişisel Veri paylaşımından ve güvenliğinden sorumlu olmadığını kabul eder. 
  • Kullanıcı, üçüncü bir şahsın Kullanıcının telefon numarası gibi iletişim bilgilerini ve araçlarını kullanarak yukarıda yer alan herhangi bir hakkın kullanılması için talepte bulunması halinde AvrupaDİŞ’in bu durumdan sorumlu olmayacağını kabul eder. 

VII. Bizimle İletişime Geçin

Politika ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek ve Politika’yı kabul ederek Web Sitesi’ni ziyaret etmeniz sırasında işlenen kişisel verilerinizin tamamının veya bir kısmının değiştirilmesini, silinmesini veya anonim hale getirilmesini talep etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz: [email protected] 

Beğendiyseniz?

Oy verebilirsiniz.

Ortalama Oy 1 / 5. Oy sayısı: 1

Henüz oylanmadı. İlk oylayan siz olun.

Bir Cevap Yazın

EnglishGermanTurkeySaudi Arabia

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA/BİLGİLENDİRME METNİ

İşbu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10. Maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla BEYDENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIK MERKEZİ A.Ş. (AVRUPADİŞ veya “Şirket”) tarafından hazırlanmıştır.

BEYDENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIK MERKEZİ A.Ş. ("AVRUPADİŞ") olarak, kişisel verilerinizin güvenliği konusuna önem vermekteyiz. Bu bilinçle, sizlere ait her türlü kişisel verinin mümkün olabilen en iyi şekilde ve özenle işlenerek muhafaza edilmesine büyük hassasiyet göstermekteyiz. Bu sorumluluğumuzun bilinci ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("Kanun") ve ilgili mevzuat kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen çerçevede işlemekteyiz.

BEYDENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIK MERKEZİ A.Ş.

Adres: Yakuplu Mh. Hürriyet Bulvarı Skyport Residence No:1/27-49 Beylikdüzü / İSTANBUL

Telefon: +90 444 2 280

E-Posta: [email protected]

Kep adresi:

Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Sizlere yüksek standartlarda hizmet sunabilmek amacı ile kişisel verilerinizi, verilen hizmetin niteliğine bağlı olarak fiziksel mekânlar ve benzeri kanallardan sözlü, yazılı, görsel, ya da elektronik olarak elde etmekteyiz.

Bu kapsamda tüm tıbbî teşhis, muayene, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi için gerekli olan ve bu amaçla elde edilen kişisel sağlık verisi başta olmak üzere, başlıca genel ve özel nitelikli kişisel veriler aşağıda sıralanmıştır;

  • Adınız, soyadınız, T.C. kimlik numaranız, Türk vatandaşı olmamanız halinde pasaport numaranız veya geçici TC kimlik numaranız, doğum yeri ve tarihiniz, medeni haliniz, cinsiyet bilginiz gibi kimlik verileriniz ve ibraz ettiğiniz TC Kimlik Kartı ya da Ehliyet fotokopiniz,
  • Adresiniz, Telefon numaranız, Elektronik posta adresiniz gibi iletişim verileriniz,
  • Banka hesap numaranız, IBAN numaranız gibi finansal verileriniz,
  • Dosyanızda takip edilmesi amacıyla sunduğunuz laboratuvar ve görüntüleme sonuçlarınız, test sonuçlarınız, muayene verileriniz, reçete bilgileriniz gibi tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi sırasında elde edilen sağlığa ilişkin verileriniz,
  • Hizmetlerimizi değerlendirmek amacı ile paylaştığınız yanıt ve yorumlarınız,
  • Kliniğimizi ziyaretiniz sırasında alınan kapalı devre kamera sistemi görüntü ve ses kaydınız,
  • Sağlık hizmetlerinin finansmanı ve planlaması amacıyla özel sağlık sigortasına ilişkin verileriniz ve Sosyal Güvenlik Kurumu verileriniz,
  • Kendi rızanız ile ilettiğiniz tıbbi belgeler, anketler, form bilgileriniz ve konum verileriniz.

Yukarıda sayılmış olan kişisel verileriniz ile özel nitelikli kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir:

  • Kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi,
  • İlgili mevzuat uyarınca Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile talep edilen bilgilerin paylaşılması,
  • Yasal ve düzenleyici gereksinimlerin yerine getirilmesi,
  • Hasta Hizmetleri, Mali İşler bölümleri tarafından sağlık hizmetlerinizin finansmanı, tetkik, teşhis ve tedavi giderlerinizin karşılanması, müstehaklık sorgusu kapsamında özel sigorta şirketler ile talep edilen bilgilerin paylaşılması,
  • Personelimiz aracılığı ile randevunuz hakkında sizi bilgilendirme,
  • Hasta Hizmetleri bölümümüz tarafından kimliğinizin teyit edilmesi,
  • KVKK danışmanlarımız tarafından çalışanlarımıza eğitim verilmesi,
  • Hasta Hizmetleri, Mali İşler bölümlerimiz tarafından hizmetlerimiz karşılığında faturalandırma yapılması,
  • Hasta Hizmetleri, Mali İşler bölümleri tarafından kliniğimiz ile anlaşmalı olan kurumlarla ilişkinizin teyit edilmesi,
  • Klinik Yönetimi ve Personeli tarafından sağlık hizmetlerimize ilişkin her türlü soru ve şikâyetinize cevap verilebilmesi,
  • Klinik Yönetimi, Bilgi Sistemleri bölümleri tarafından kliniğimizdeki sistem ve uygulamalarının veri güvenliği kapsamında tüm gerekli teknik ve idari tedbirlerin alınması,
  • Klinik yönetimi ve personeli tarafından hasta memnuniyetinin ölçülmesi, arttırılması ve araştırılması,
  • Kurumun iş birliği içerisinde olduğu eğitim kurumları tarafından eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yerine getirilebilmesi.

Yukarıda belirtilen "Kişisel ve Özel Nitelikli Verileriniz" AVRUPADİŞ ve dış hizmet sağlayıcıların bünyesinde fiziki ve elektronik arşivlerde büyük bir titizlik ve mevzuat hükümlerine riayet edilerek muhafaza edilebilecektir.

Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz, 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Özel Hastaneler Yönetmeliği, Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetinin Korunması Yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümleri çerçevesinde ve yukarıda açıklanan amaçlarla;

  • Sağlık Bakanlığı, bakanlığa bağlı alt birimler ve aile hekimliği merkezleri,
  • Özel sigorta şirketleri (sağlık, emeklilik, hayat sigortası ve benzeri),
  • Sosyal Güvenlik Kurumu,
  • Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer kolluk kuvvetleri,
  • Nüfus Genel Müdürlüğü,
  • Türkiye Eczacılar Birliği,
  • Adli makamlar,
  • Tıbbi teşhis ve tedavi için iş birliği içerisinde olduğumuz yurt içinde veya yurt dışında bulunan laboratuvarlar, tıp merkezleri, ambulans, tıbbi cihaz ve sağlık hizmeti sunan kurumlar,
  • Hastanın sevk edildiği veya hastanın kendisinin başvurduğu sağlık kuruluşu,
  • Yetki vermiş olduğunuz kanuni temsilcileriniz,
  • Çalışmakta olduğumuz avukatlar, vergi danışmanları ve denetçiler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişiler,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ve resmi merciler,
  • İşvereniniz ile,
  • Hizmetlerinden faydalandığımız veya işbirliği içerisinde olduğumuz tedarikçilerimiz, destek hizmet sağlayıcılarımız, arşiv hizmeti sağlayıcılarımız ve iş ortaklarımız (daha detaylı bilgi için kliniğimize yazılı başvurarak bilgi edinebilirsiniz.) ile paylaşılabilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar ve AVRUPADİŞ'in faaliyet konusuna dahil her türlü işin yasal çerçevede yürütülebilmesi ve bu kapsamda AVRUPADİŞ'in akdi ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi ifa edebilmesi için toplanmakta ve işlenmektedir. İşbu kişiler verilerinizin toplanmasının hukuki sebebi;

  • 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu,
  • 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu,
  • 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname,
  • Özel Hastaneler Yönetmeliği,
  • Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetinin Korunması Yönetmeliği,
  • Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümleridir.

Ayrıca, Kanun'un 6. maddesi 3. fıkrasında da belirtildiği üzere sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kanun ve ilgili mevzuatlar uyarınca;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel veriler işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel sağlık verilerine erişim ve bu verileri isteme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesine ve/veya kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Veri Güvenliği ve Başvuru Hakkı

Kişisel verileriniz teknik ve idari imkânlar dâhilinde titizlikle korunmakta ve gerekli güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak olası risklere uygun bir düzeyde sağlanmaktadır.

Kanun kapsamındaki taleplerinizi, "www.avrupadis.com" web adresindeki "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu" nu doldurarak;

  • Yakuplu Mh. Hürriyet Bulvarı Skyport Residence No:1/27-49 Beylikdüzü / İSTANBUL  adresine bizzat teslim edebilir,
  • Noter kanalıyla gönderebilir,
  • [email protected] adresine güvenli elektronik ya da mobil imzalı olarak, kayıtlı elektronik posta adresi veya sistemimizde kayıtlı elektronik e-posta adresiniz aracılığıyla iletebilirsiniz.